Orienteringslopp för de allra minsta

500 meter snitslad bana med Bamse-tema. Det var måndagens upplaga av Miniknatet.

23 juli 2019 10:44

Bortom den stora tävlingsstarten på Arena Grosvad skymtas små orienterare ta plats vid startkontrollen. De står redo för att ge sig ut på Miniknatets snitslade 500 meters orienteringsbana. Under morgonen fanns det 255 stycken föranmälda barn, men deltagandet förväntades stiga till upp mot 700 stycken.

– Det är en upplevelsebana för de allra minsta barnen. Det är till för att det ska vara roligt för dem och att de ska har något att göra, säger Karin Andersson, ansvarig för Miniknatet.

O-Ringen vänder sig inte enbart till dem som springer i tävlingsklasser, utan finns till för hela familjen, förklarar Karin Andersson. Hon menar att det var naturligt att planera ett evenemang för dem allra minsta orienterarna också. Miniknatet under O-Ringen kommer att ha olika teman och måndagens tema var "Bamse och hans vänner".

– De ska också få ha det roligt och inte bara vänta på att en förälder ska bli klar. De kan få göra något som är anpassat för och till dem, förklarar Karin Andersson.

Målinriktat går Ingrid Kolmskog, 2 år, hand i hand med sin pappa Peter Kolmskog till anmälningsstationen för Miniknatet. Hela familjen är intresserade av orientering och Ingrid har redan tidigare orienterat lite, trots hennes unga ålder. Tillsammans tar sig far och dotter genom banan och hittar alla 10 Bamse-figurer.

– Det är en fantastisk aktivitet. Jag är här för att springa och Miniknatet är ett sätt att dela med sig av allt det här med den fantastiska sporten till barnen. När man kan börja gå kan man börja orientera, skrattar Peter Kolmskog.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Linnéa Hellqvist

Ämnen du kan följa