O-Ringen fick bra start

Massor av människor, husvagnar, husbilar, transportbussar. Ja, det är massor av allting, när O-Ringen i orientering nu startat.

22 juli 2019 20:00

– Det är ju långt över 15 000 tävlande plus anhöriga, så visst är det ett imponerade stort arrangemang, precis som O-Ringen alltid är, summerade Björn Persson i tävlingsledningen.

Har allt fungerat bra?

– Ja, den första etappen var i Finspång och vad jag hört har allt gått som planerat. I sjuktältet var det bara små skavanker som rapporterades, som skrapsår och skoskav efter kanske nyinköpta skor.

På startlinjen var bland annat kommunalråden Lasse Stjernkvist (S) och Reidar Svedahl (L), som sprang 3,5-kilometersslingan:

– En underbar folkfest, sa Reidar Svedahl. Och orienterare verkar väldigt trevliga och mycket ordentliga. Inte det minst spår av nedskräpning, trots alla deltagare.

Och Lasse Stjernkvist var också nöjd:

– Så pass att jag kan tänka mig springa mer orientering, efter den här O-Ringen veckan, sa Lasse och lade till en solskenshistoria:

– Det var ett barn som var ledsen och stod vid en kontroll ute i skogen och frågade mig var han var nånstans. Och trots att jag inte är någon van orienterare precis, kunde jag peka ut platsen på kartan för barnet och det kändes väldigt bra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström