Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Hotellet där torp möter nutid

Genom ett genuint hantverk i såväl inredning som mat, hoppas Östgöta Kök-gruppen skapa ett landmärke som lockar ännu fler besökare till den östligaste spetsen av Vikbolandet.

Ringer. Det gör det ständigt i Malin Peterzén mobil.

Ringer. Det gör det ständigt i Malin Peterzén mobil.

Foto: Carolina Nilsson

NYSTART2016-06-08 19:00

Solen gassar över frukostgästerna på den nybyggda verandan som vetter ut mot gästhamnen och Arkö. Helgens festligheter och nationaldagens bröllop, var de första stora evenemangen för hotellets nya ledning: Östgöta Kök-gruppens Malin Peterzén, Karin Elebring och Thomas Hallgren. Ett erfaret gäng med flera tunga restauranger i ryggen, såsom The Lamp, Härlig Pasta, Östgöta Kök och Burgers&Bangers.

Och nu har gruppen även blivit med hotell.

– Enda skillnaden är att gästen stannar äver natten! konstaterar Malin Peterzén, som är marknadschef och berättar att de 18 rummen fått en uppfräschning i form av nya sängkläder, madrasser och gardiner; den stora renoveringen väntar man med till hösten.

– Då blåser vi ur alla rum.

Då har desto mer gjorts i restaurangbyggnaden. Flaggan på taket vittnar om ett hotell med anor: för 121 år stod den första versionen av Arkösunds eget hotell klart att ta emot sina gäster. Sedan dess har det byggts om och byggts till och när nu Malin, Karin och Thomas sätter sin prägel på det, får såväl det gamla som nya plats.

– Det ska vara som att komma in i ett litet torp på en ö, blandat med högkvalitativ och modern inredning. En mysig atmosfär, förklarar Malin Peterzén, och berättar att tänket går i samma banor när det kommer till maten:

– Det gifter sig bra med filosofin vi har med vår mat, som lagas från grunden med lokala råvaror!

Gröna färgnyanser med mässingsdetaljer, betong och vitt kakel ger en varm känsla. Detaljerna är viktiga.

– Djävulen sitter i detaljerna. Så är det. Upptäcker vi att något inte fungerar är vi snabbomgörliga och ändrar.

Menyn ändras även den, efter vad som erbjuds.

– Vi bor där vi bor, så den kan variera från dag till dag. Men vissa klassiska rätter kommer alltid att finnas, säger Malin Peterzén.

Någon klassisk Arkösundsflundra blir det dock inte – även om Malin kunde önska det – för det finns det inte tillräckligt med i havet. Men kommer någon med ett parti abborrar är Malin och kollegorna de första att räcka upp handen.

– Då blir vi tacksamma! Vi skapar rätter efter det som finns, på så sätt blir det genuint.

Genom sitt genomtänkta koncept hoppas man på att sätta Arkösund än mer på kartan och få människor från alla möjliga håll att hitta pärlan på östspetsen. Att bestämma målgrupp, gör de inte.

– Det får andra göra. Vi har öppet för alla. Någon undrare "jaha, blir det lyxkrog nu" och nej, det blir det verkligen inte, säger Malin Peterzén, som ser fram emot den första sommaren på hotellet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om