Hårda straff

Långa fängelsestraff blev det för de tre män från Norrköping och Linköping, som stått åtalade för att ha rånat och knivskurit en lastbilschaufför i Jönåker i oktober.

NYKÖPING2005-12-17 06:00
Två av de tre dömda är från Norrköping och längst straff, fyra års fängelse, fick den 21-åring som var med och knivskar chauffören. Han dömdes för grovt rån samt för att ha hotat ett vittne till rånet. Men det var just detta vittnes uppgifter om ett registreringsnummer på en bil, som gjorde att polisen kom de skyldiga på spåren.
19-åring från Linköping dömdes till tre års fängelse för grovt rån.
Den tredje dömde mannen, en 21-årig Norrköpingsbo, fick ett år och sex månaders fängelse. Detta för att han varit chaufför och skjutsat sina två kamrater till och från brottsplatsen i Jönåker.
Den 58-årige lastbilschauffören hade just lämnat varor till pizzerian i Jönåker då han överfölls och knivskars flera gånger i benet. De båda rånarna kom över cirka 40.000 kronor och det är pengar som aldrig återfunnits.
När det gäller lastbilschauffören klarade han sig efter omständigheterna hyggligt undan det grova överfallet, där han blev knivskuren i ena benet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om