Nya aktörer kan rädda Gestgifveriet

Sedan den 21 december har Rejmyre Gestgifveri haft stängt. Och det är klart att restaurangen inte kommer öppna i samma regi igen. Nu hålls samtal med nya aktörer.

18 januari 2019 11:30

Paret Ceith och Agné Landin tog ett beslut under 2018 att Gestgifveriet inte skulle drivas vidare i deras regi efter årsskiftet. Den 21 december stängdes dörrarna till restaurangen och sedan dess har de hållits stängda. Vad som händer med lokalerna är inte klart.

– Rätt mycket hänger såklart på vad som händer med glasbruket och där har vi inte några klara besked än. Vi för samtal med ett antal aktörer men just nu går det inte att säga vad som kommer hända, säger Anders Axelsson, kommundirektör och vd för FFIA.

Hyreskontraktet som nu är aktivt går ut i sista januari. Det betyder att det kommer att bli en lucka mellan verksamheterna.

– Vi räknar med att det i fortsättningen kommer vara restaurang i lokalerna. Men jag förstår så klart krögare som inte känner att det går att satsa när det är så oklart med glasbruket.

Vad händer om glasbruket går i graven då?

– Den frågan får jag nog passa. Omgivningen i Rejmyre bygger såklart mycket på glasbrukets existens men än så länge har vi inte planerat för någon annan verksamhet än restaurang.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ida Larsson

Ämnen du kan följa