En skiva som man döpt till "The young Ones" och där bandet står och håller upp skateboards och även visar upp lite nygjorda tatueringar.

– Men oss emellan handlar det om fake-tatueringar som vi bara hade på oss tillfälligt. Och skateboards har vi med på bilden för att känna oss unga, som "Young Ones".

Men några ungdomar är ni väl egentligen inte längre?

Artikelbild

The Tigers med ny skiva och ny utstyrsel i form av skateboards! Från vänster Benny Wagnberg, Janne Lekström, Böcka Andersson och Inge Boholm.

– Både och, säger veteranen Benny Wagnberg som varit med sedan Tigers bildades 1961. Vi är några gamlingar i bandet, men vi har också en ny, ung sångare i Janne Lekström och därför tyckte vi det passade bra att gör en ny skiva.

– Dessutom, tillägger Benny, är det alltid lika roligt att göra en ny skiva. Och så kändes det även den här gången.

För det här är inte första skivan?

– Nej, det är den sjätte eller sjunde genom åren, men jag kan ändå slå fast att vi under alla år hållit oss till samma rena gitarrspel, hela tiden influerat av The Shadows, och med en repertoar uppblandad med en del sångnummer.

Nyligen framträdde bandet på Hell´ste Marken i Hällestad och det var många som slog sig ner en stund framför scenen för att lyssna på gamla kända covers, en del dessutom hämtade direkt från nya skivan.

– Många av våra låtar som vi spelar på framträdanden och även på nya skivan, är välkända covers för åtminstone alla 40-talister, tillägger Benny Wagnberg.

Exempelvis låtar som "Do you wanna dance", "Kors på Idas grav", "What do you want to make those eyes att me for", "The old spinning wheel" och Plättlaggen av Thore Skogman.

Gillar man soundet av instrumentala gitarrgrupper, är det nog stor chans att man tycker om The Tigers nya skiva också. De håller stilen fortfarande!