Ny ägare i Norsholm

Besim Altun är nybliven ägare av Kapten Billes vandrarhem, café och restaurang i Norsholm.

20 april 2019 19:00

– Vi tackar för oss efter många år och önskar nya ägaren lycka till med Kapten Billes, hälsar Annica och Josef Puschl som drivit rörelsen i drygt 10 år.

Vad har då Besim Altun för bakgrund att falla tillbaka på?

– Jag har varit delägare i Paradiso restaurang och pizzeria i Skarphagen centrum i 16 år och dessförinnan varit på andra pizzerior i nio år.

– Så totalt har jag jobbat på pizzerior i cirka 25 år och kände att det var dags för en nytändning. Och i samma veva fick jag veta att Kapten Billes var till salu och då slog jag till.

Så nu blir det pizzeria också hos Kapten Billes?

– Nej, pizzorna är jag klar med, så här på Kapten Billes blir det ungefär samma meny som förra ägarna hade, med husmanskost och a la carte.

– En nyhet som jag ska införa och som inte funnits här tidigare är pommes frites till vissa rätter.

Hur blir det med vandrarhemmet?

– Det kommer jag att driva vidare, precis som tidigare ägarna. Faktum är att jag alltid längtat efter att jobba med någon form av camping och ett vandrarhem är ju lite åt det hållet, med turistgäster.

– Och jag kommer även att fortsätta med uthyrning av cyklar, kanoter och trampbåtar.

Kommer du att fortsätta med musikarrangemang, som förra ägarna?

– Jag vet att de hade musikarrangemang här och det är något jag också tänker fortsätta med redan under den här säsongen.

Och läget precis vid Göta kanal är inte så dumt?

– Det är suveränt bra och snart öppnar kanalen för säsongen och då startar också högsäsongen för Kapten Billes. Det ser jag verkligen fram emot redan nu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström