Ungdomscirkus prisas för tillgänglighet

Det blir 40-årsjubilerande Norrköpings ungdomscirkus som får 2019 års tillgänglighetspris av Norrköpings kommun för sitt inkluderande arbete.

Norrköpings kommun 18 oktober 2019 15:00

På lördagen kommer årets tillgänglighetspris att delas ut av Norrköpings kommun – ett pris som delats ut årligen sedan 2007. Det ges till företag, föreningar eller dylikt som arbetat för att göra sin verksamhet tillgänglig för personer med funktionsnedsättningar.

– Priset handlar om att lyfta frågan men också att visa de goda exemplen som finns, säger Emma Johansson, tillgänglighetssamordnare i kommunen.

Årets pristagare blir den 40-årsjubilerande föreningen Norrköpings ungdomscirkus och priset ges enligt kommunens motivering för "inkluderande arbete med att möjliggöra för barn och unga att ta del av fritidsaktiviteter utifrån sina egna förutsättningar och på lika villkor.".

– De fick väldigt många nomineringar även om vi inte tittar på antalet utan utgår från deras verksamhet, berättar Emma Johansson.

– Vi tänker lite utifrån barnkonventionen också: barn har rätt att delta på lika villkor. När det gäller ungdomscirkusen anpassar de ju sin verksamhet efter individens egna förutsättningar och på det sättet bidrar de till större delaktighet.

Priset kommer att delas ut på lördagen (19 oktober) av kommunalrådet och ordförande i juryn Karin Jonsson (C) på Stadsmuseet. Representanter från Norrköpings ungdomscirkus kommer också att finnas på plats liksom deltagare från kommunens dagliga verksamhet Estetverkstan som står för själva priset: ett konstverk i glas. 

Förra årets tillgänglighetspris gick till Skogslottens ryttarförening.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Intresseföreningen prisas: "Det finns ett stort engagemang för Arkösund"

Intresseföreningen prisas: "Det finns ett stort engagemang för Arkösund"

Kvartett får idrottsstipendium från Norrköpings kommun

Kvartett får idrottsstipendium från Norrköpings kommun

De fick pris på näringslivsgalan

De fick pris på näringslivsgalan

Setareh Yousefi: Varför ge sig på dem som älskar film?

Varför ge sig på dem som älskar film?

Hon belönas med stipendium på 50 000 kronor

Hon belönas med stipendium på 50 000 kronor