Stor konferens om suicid i Norrköping

640 deltagare ska diskutera suicidprevention under nationell konferens i Louis De Geer-hallen under två dagar.

Norrköpings kommun2019-10-01 15:00

På onsdagen startar en stor konferens i Norrköping, det är den nationella suicidpreventiva konferensen (förebyggande av självmord) som i två dagar kommer att äga rum i Louis De Geer. För värdskapet svarar Region Östergötland samt Norrköpings kommun och det är bortåt 640 deltagare anmälda från hela landet.

Den nationella suicidpreventiva konferensen äger rum vartannat år och den aktuella är den 12:e i ordningen. Under mottot "Tillsammans för livet" kommer konferensen att samla deltagare från en mängd verksamheter som exempelvis psykiatri, socialtjänst, skola och blåljusverksamheter.

Det här är viktiga frågor med tanke på omfattningen av problemet: 2018 tog enligt Folkhälsomyndigheten 1 268 personer i Sverige självmord och av dessa var cirka 70 procent män.

– Det här är en livsviktig konferens. Det kommer bli ett fantastiskt tillfälle att ta del av goda exempel, personliga berättelser och den senaste forskningen, säger Carin Tyrén, projektledare för konferensen och samordnare i Region Östergötland i ett pressmeddelande.

Målet med konferensen är att samla och dela kunskap för att på bred front kunna få ner antalet självmord.

– Vi vill vara en mötesplats som bidrar till att stärka det suicidpreventiva arbetet över olika samhällssektorer tillsammans med civilsamhälle och ideella organisationer. Många är engagerade för att minska antalet suicid och suicidförsök, men det är enbart "tillsammans för livet" som vi kan nå framgång, avslutar Carina Tyrén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!