SON och teatern får mer bidrag än flyget

Svedahl (L) som lyfter samhällsnyttan med flygplatsen visar på jämförelsen 25 miljoner dit och 65 miljoner till SON och teatern.

Det är ingen tvekan om att flygplatsen har folkligt stöd, säger Reidar Svedahl (L).

Det är ingen tvekan om att flygplatsen har folkligt stöd, säger Reidar Svedahl (L).

Foto: Carolina Nilsson

Norrköpings kommun2019-12-02 19:00

Den närmaste tiden kommer det att pratas mycket flygplats, konstaterar kommunalrådet Reidar Svedahl (L).

Det är en diskussion han välkomnar. Samtidigt tycker han att aspekten med samhällsnyttan och nyttan för Norrköpingsborna fattats i debatten i media, att man bara ser kostnaden på 25 miljoner, men inte den andra sidan.

– Det är jättebra att de här utredningarna görs, säger Reidar Svedahl, nu kan Norrköpingsbor och folkvalda ta ställning innan beslutet ska tas om hur det ska bli.

Samtidigt: I media har det inte varit så mycket snack om vad de många tusen som inte behöver åka till Arlanda för att komma till Gran Canaria på vintern tycker, säger han.

– De tycker att det är ganska skönt att flyga från Norrköping.

Genom att inte behöva åka 40 mil fram och tillbaka till Arlanda sparar de tid, pengar och miljöpåverkan, menar Svedahl.

Han lyfter också arbetstillfällena kring flygplatsen, brandflyget som upptäcker skogsbränder, ambulansflyget som räddar liv, och att flyget gör Norrköping till en komplett logistikstad. Framåt kan man också se elflyg.

Bidraget på 25 miljoner kan jämföras med att SON och Östgötateatern får cirka 65 miljoner, lyfter Svedahl på Facebook. Det betyder inte att han vill ta pengar från kulturen.

Det är ingen hemlighet att Svedahl gillar flyget. Nu ska han lyssna med sina partikamrater och de andra i Kvartetten, säger han.

Av kommentarerna på tidningarnas Facebooksidor drar Svedahl slutsatsen att flygplatsen har ett stort folkligt stöd.

Karta: Norrköpings flygplats
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!