Söderköpingsbo knivskars svårt

Den man i 30-årsåldern som under måndagen utsattes för vad som rubriceras som försök till mord vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Delar runt Söder Tull spärrades av efter ett misstänkt mordförsök.

Delar runt Söder Tull spärrades av efter ett misstänkt mordförsök.

Foto: Ulf Wigh/Wighs News

Norrköpings kommun2019-10-29 10:56

Det var vid 16.30-tiden på måndagseftermiddagen som polis och ambulans larmades till området utanför stadsbiblioteket i centrala Norrköping där en man hittats svårt skadad. Mannen fördes akut med ambulans till Vrinnevisjukhuset, där han opererades.

 –  Efter operationen ska han ha vårdats på intensivvårdsavdelningen, men det är oklart om han är kvar där, meddelar Region Östergötland på tisdagen.

Eftersom den senaste bulletinen från sjukhuset lämnades vid 18-tiden på måndagskvällen kommer ingen ny att lämnas förrän efter ett dygn, alltså klockan 18 på tisdagskvällen

Enligt uppgifter till Folkbladet ska den skadade mannen, som är hemmahörande i Söderköping, ha knivskurits svårt.

De uppgifterna vill polisen dock inte kommentera.

En jämnårig man greps några minuter efter mordförsöket vid Systembolaget på Hantverkaregatan och anhölls senare under kvällen av jouråklagare.

–  Han har bara kunnat höras mycket kort inledningsvis, men han ska tillsammans med sin försvarare höras mer ingående under tisdagagen, säger Calle Jerrhage, förundersökningsledare vid polisens avdelning för grova brott i Norrköping.

De två männen, offret och den misstänkte gärningsmannen, ska inte vara kända av polisen sedan tidigare. Det misstänkta mordförsöket ska inte vara kopplat till någon organiserad brottslighet eller kriminellt nätverk.

–  Vad vi vet hittills är att det ska vara en intern historia mellan de individerna, säger Calle Jerrhage.

Karta: Norrköping Söder Tull
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!