Skottskadad fortsatt tyst om vad som hänt

Den man som fördes med ambulans till akuten efter at ha skottskadats i benet är inte heller fortsättningsvis intresserad av att berätta vad som hänt.

 Polis i Hageby centrum.

Polis i Hageby centrum.

Foto: BILD: Ulf Wigh/Wighs Nyhetscentral

Norrköpings kommun2019-10-28 15:00

Polis och ambulans larmades i lördags sent på kvällen, vid 23-tiden, till Hageby där en man i 25-årsåldern fördes skottskadad i benet till Vrinnevisjukhusets akutmottagning. 

Hur, av vem och varför är fortfarande inte klarlagt.

Mannen satt i en spårvagnskur utanför Mirum Galleria i Hageby tillsammans med sin flickvän. Vem av dem som larmat vet inte polisen.

–  Mannen har inte varit så samarbetsvillig och vill inte prata med oss om vad som hänt. Eller var det hänt, säger Calle Jerrhage, förundersökningsledare vid polisens avdelning för grova brott i Norrköping.

Det har tydligen inte heller flickvännen velat göra.

Att det har att göra med någon av de senaste "provskjutningarna" i Vrinneviskogen, som Folkbladet skrev om förra veckan är inget som polisen kan bekräfta.

Det är ju ganska när från Vrinneviskogen till Mirum?

–  Det är det du som säger, vi gör i alla fall ingen direkt koppling till andra konstaterade smällar den senaste tiden, säger Calle Jerrhage,

Mannens läge betecknades som stabilt redan när han kom till akuten och läget ska enligt en bulletin från sjukhuset vara detsamma på måndagen: Allvarligt skadad, men stabilt läge.

Ingen är varken misstänkt eller gripen för skjutningen. Något vapen ska inte heller ha tagits i beslag av polisen.

Polisen är dock mycket intresserada av om någon vet något eller har gjort iakttagelser som kan sättas i samband med att mannen sköts i benet.

Karta: Mirum Galleria
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!