Idén har han som han själv säger fått från de danska socialdemokraterna, men i Norrköping är det här något som gjorts för flera år sedan och i vissa områden redan sedan 1970-talet.
– I det korta perspektivet är det inte möjligt, men på längre sikt måste de gigantiska betongkomplexen bort eftersom de försvårar för en samhällsgemenskap, som istället borgar för en förslumning, segregation, parallella strukturer, gängbildningar och kriminalitet, säger Åkesson i Agenda.
Istället vill han se områden med blandade bostäder.
Norrköping har enligt polisen två utsatta områden. Det ena är Navestad/Ringdansen där man under senare år rivit betydande delar av ringarna för att förbättra områdets rykte.
Det andra utsatta området är Klockaretorpet, som när det byggdes från början på 1970-talet gjordes med tanke på en blandning av både invånare och bostadsformer, men trots det så växte kriminaliteten fram i området.
– Jag tror att Jimmie menade storstädernas miljonprogram, inte lilla Klockaretorpet och Navestad, säger Darko Mamkovic (SD) Norrköping.
Samtidigt menar han att det inte finns någon "quick fix" utan att det kommer att ta tid att åtgärda problem som funnits i många år och att det inte finns någon 100 procentig garanti för att man får ett önskvärt resultat av förslagen.
– Vi behöver göra flera moment samtidigt genom tidiga insatser med polisnärvaro och en stärkt skola. Vi måste få tillbaka den svenska mentaliteten där folk går upp på mornarna, går till jobbet och tjänar sina pengar, säger Darko Mamkovic.
Att problemen med kriminalitet i de områdena är förknippat med migrationspolitiken är enligt både Mamkovic och Åkesson en sanning som är uppenbar för nästan alla.
– Det går inte att lösa problem om man inte erkänner problemet, säger Darko Mamkovic.
Enligt Lars Stjernkvist (S) är, förutom rent estetiskt, lösningen inte att riva bostäder och bostadsområden, något han själv föreslog redan på 80-talet.
– Det förslaget var ingen framgång då heller, att riva bort sociala problem håller inte. Kriminaliteten beror inte på bostädernas utformande.
Tvärtom menar han att skolan som Åkesson enligt honom så föraktfullt pratade om har större inverkan.
– Bland annat tack vare framgångarna och samverkan inom skolan är inte Hageby med på listan över utsatta områden längre, säger Lars Stjernkvist.