Så reste Norrköpingsborna i sommar

Årets ostadiga sommarväder fick fler att vilja resa utomlands. Mallorca, Bangkok och Kreta var de mest populära resemålen bland Norrköpingsborna.

Fler Norrköpingsbor reste utomlands i sommar.

Fler Norrköpingsbor reste utomlands i sommar.

Foto: Gero Breloer/TT

Norrköpings kommun2019-09-04 14:00

Sommarmånaderna innebar svalare temperaturer och en hel del regn. Det fick resebokningarna att öka rejält från föregående år, enligt ny statistik från Ticket.  

­ –  Det avvaktande bokningsbeteendet som vi sett det senaste året fortsatte in i sommaren. Men när sommarvädret inte levererade så ökade efterfrågan på utlandsresor kraftigt, säger Diddi Norinder, säljchef hos Ticket Norrköping, i ett pressmeddelande.

Bland Norrköpingsborna är Mallorca fortfarande det mest populära resemålet, trots att bokningarna minskade något. Minskningen tros bero på de senaste årens höga efterfrågan på resor, som i sin tur har lett till ökade prisnivåer på hotellrum. Bangkok kniper andraplatsen och står för en riktig bokningsraket, enligt statistiken från Ticket. På en tredjeplats kommer Kreta, tätt följt av Split och Cypern. Men inte bara sol-och badsemestrar bokades rejält i sommar - även europeiska storstäder lockade. Resandet till Amsterdam, som under flera år varit en av Norrköpingsbornas favoritstorstäder, fördubblades under sommarens semestermånader. Även Paris och Prag var populära städer att besöka. 

– Samtidigt som många resenärer från Norrköping hade förra årets varma sommar i minnet, och chansade på att även årets sommar skulle bjuda på mycket värme, vill många uppleva något nytt på semestern – nya platser och annan matkultur än vår egna. En storstadsresa inom Europa är då perfekt, säger Diddi Norinder i pressmeddelandet.  

Andra populära resemål bland Norrköpingsborna var Rhodos, Alanya, New York, Lissabon och London. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!