Detta slår IVL Svenska Miljöinstitutet och Svensk Försäkring fast i sin undersökning som nyligen presenterats för kommunerna.
Norrköping har under flera år haft höga placeringar i rankningen och hamnade i år på andra plats bakom skånska Lomma.
–Det ligger mycket hårt arbete av många olika personer bakom den här placeringen, och vi är otroligt glada och stolta, säger Karin Jonsson (C), kommunalråd med särskilt ansvar för miljö- och klimatfrågor i ett pressmeddelande från Norrköpings kommun.
Samarbetet med SMHI och Linköpings universitet anses ha stor betydelse för Norrköpings framgångar inom detta område. Även Räddningstjänsten Östra Götaland har varit med på ett hörn.
Kommunen har bland annat fått ta del av den senaste forskningen kring framtida väderförändringar och även fått ett brett stöd inom klimatanpassningsfrågan.
Genom arbetsgruppen har de inblandade blivit medvetna om sårbarheterna inom såväl sin egen som andras verksamheter.
–Vi är jätteglada över resultatet i rankningen, det är ett kvitto på att vårt arbete gör skillnad. Det som är allra roligast är dock känslan av det som vi tillsammans har åstadkommit. Nu vet vi var kommunens sårbarheter finns; vi vet var det är risk för översvämningar och var det riskerar att bli som varmast under en värmebölja, och vi har även en struktur för hur vi kan arbeta med dessa viktiga frågor, säger Merja Willman, miljö- och klimatstrateg, kommunstyrelsens kontor.