Ny bibliotekschef i Norrköping

Nu står det klart att den inflyttade östgöten Anne-Lena Grusell får axla posten som bibliotekschef i Norrköpings kommun från början av februari 2020.

Norrköpings kommun 6 oktober 2019 16:00

Förra bibliotekschefen i Norrköpings kommun, Birgitta Hjerpe, gick i pension den 1 september och nu har hennes efterträdare utsetts. Den nya bibliotekschefen heter Anna-Lena Grusell som sedan sex år tillbaka bor i Östergötland och arbetar i Åtvidabergs kommun som verksamhetschef med bland annat biblioteket som ansvarsområde.

Hon har dock sina rötter i södra Dalarna och har förut bland annat jobbat som chef för besöksservice vid Världsarvet Falu gruva samt som marknadschef på Vildmarkshotellet.

– Jag ser fram emot att få utveckla bibliotekens fina verksamhet tillsammans med alla engagerade bibliotekspersoner. Biblioteken finns för alla genom hela livet, säger Anna-Lena Grusell i ett pressmeddelande.

– Kulturen, trovärdigheten och mötesplatserna, som biblioteksarenan erbjuder, kan bidra än mer i det ständigt pågående samhällsbyggandet.

Från Kultur- och fritidskontoret är man nöjda med den nya rekryteringen.

– Anna-Lena har en gedigen chefserfarenhet och en bred kompetens inom kulturverksamhet. Tillsammans med de otroligt duktiga biblioteksmedarbetarna ser jag att hon kommer att fortsätta utveckla Norrköpings bibliotek för att nå nya målgrupper och öka den digitala delaktigheten, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör.

Förutom Norrköpings stadsbibliotek finns också sju filialer utspridda i kommunen: Eneby, Hageby, Krokek, Skärblacka, Åby, Vilbergen och Östra Husby. Förutom detta erbjuder man också bokbuss.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Kommunen lanserar kampanj för ökat valdeltagande

Kommunen lanserar kampanj för ökat valdeltagande

Självbiografiska serier skildrar samtiden

Självbiografiska serier skildrar samtiden

Ministern till ungdomar: "Ni ser på saker med nya ögon"

Ministern till ungdomar: "Ni ser på saker med nya ögon"

Deras minnen från Strykjärnet blir del av tidslinje

Deras minnen från Strykjärnet blir del av tidslinje

Cecilia Lundholm Pålsson: Svenskläraren: Jag har blivit slarvigare

Svenskläraren: Jag har blivit slarvigare
Visa fler