Nu drar bygget av trafikplats Bråvalla i gång

Nu är det byggstart för trafikplats Bråvalla, en av- och påfart till E4 som ska minska andelen tung trafik genom Norrköping.

Trafikplats Bråvalla och Fiskebyvägen.

Trafikplats Bråvalla och Fiskebyvägen.

Foto: Norrköpings kommun

Norrköpings kommun2019-09-25 16:00

Entreprenören Svevia har kommit på plats för att starta upp bygget, som inleds med förberedande arbeten på västra sidan av E4 utanför befintliga vägar, samt att skapa en gång- och cykelväg längs med Fiskebyvägen.

– Inledningsvis kommer inte arbetet att påverka trafiken i någon större utsträckning, men längre fram i höst blir det märkbart för dem som ska använda sig av Fiskebybron, så redan nu försöker vi se över funktionella trafiklösningar inom projektet, säger Niklas Engström, avdelningschef på samhällsbyggnadskontoret. 

– Av- och påfarten till E4 är väldigt viktig för att kunna utveckla verksamhetsområdet Bråvalla, därför känns det bra att bygget nu är igång, säger Karin Jonsson (C), ordförande i tekniska nämnden. 

– En annan positiv effekt är att den tunga trafiken genom Norrköping väntas minska när trafikplats Bråvalla står klar och man inte längre behöver köra genom andra delar av Norrköping för att ta sig till Bråvalla och Fiskeby.

Projektet omfattar även en ny anslutning till Kabelvägen och nya cirkulationsplatser. 

Nya, säkrare övergångspassager över Fiskebyvägen ska skapas för gång och cykel. Under arbetets gång genomför Nodra byte av VA-ledningar i de berörda delarna. 

Projektet väntas bli färdigt under sommaren 2021.

Fiskebyvägen planeras att vara öppen under arbetets gång, men då framkomligheten kommer att påverkas är ett tips att istället välja Finspångsvägen.

Total budget för projektet är 140 miljoner kronor. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!