Miljonstöd till mötesplatsen Stage Skandia

Kulturskolan får 6,9 miljoner kronor från Arvsfonden till Stage Skandia, vilket gör att mötesplatsen för unga kan leva vidare.

Norrköpings kommun 20 september 2019 16:00

Kulturskolans projekt ”Där vänskap och kultur skapas” ligger till grund för Arvsfondens beslut att ge 6,9 miljoner kronor i stöd till Kulturskolan i Norrköping.

Projektet startade 2018 och syftar till att utveckla en kulturell och kreativ mötesplats för att öka integrationen i kommunen. 

Mötesplatsen kallas för Stage Skandia och är öppen för ungdomar från Norrköpings alla bostadsområden och skolor med ett intresse för musik, teater, dans och poesi.

– Det är fantastiskt att vi nu får möjlighet att driva detta samarbetsprojekt vidare. Projektets framgång vittnar om styrkan i ungdomarnas egna drivkraft och kreativitet. Vi ser hur varje individ som deltar växer och hur ungdomarna tillsammans utvecklar Stage Skandia, säger Hans Eriksson, verksamhetschef vid Kulturskolan.

Stödet, som löper över tre år, kommer att gå till att fortsatt hålla liv i projektet, ett samarbete mellan Kulturskolan, Norrköpings fritidsgårdar och Sensus Norrköping.

– Vi kommer att kunna anställa folk och utveckla verksamheten, säger Hans Eriksson.

Hårda besparingskrav väntar i kommunen nästa år, så pengarna från Arvsfonden är räddningen för Stage Skandia, säger Eriksson.

– Detta projekt skapar delaktighet, inkludering och en stark plattform för stadens framtida kulturliv. Det är oerhört glädjande att vi nu fått stöd från Arvsfonden för att ge fler ungdomar chansen att bli en del av projektet, säger Olle Johansson (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa