M reagerar på mutbrottsmisstankar

Sophia Jarl (M) reagerar över misstankarna om mutbrott och ifrågasätter åter ledarskapet i kommunen.

Sophia Jarl (M), oppositionsråd reagerar nu på uppgifterna att en chef avskedats och en annan stängts av för misstankar om mutbrott.

Sophia Jarl (M), oppositionsråd reagerar nu på uppgifterna att en chef avskedats och en annan stängts av för misstankar om mutbrott.

Foto: Henrik Jonsson

Norrköpings kommun2019-09-03 21:00

Efter de nya turerna runt digitaliseringsavdelningen där en chef blir avskedad och en annan avstängd för misstanke om mutbrott kommenterar nu oppositionsrådet Sophia Jarl (M) i ett pressmeddelande. 

–  Jag har inte den fulla bilden som en utredning kommer att ge men givetvis kan jag redan nu konstatera att det här spär på redan stora underskott i ekonomin och i förtroendet hur kommunen styrs, säger Sophia Jarl. 

Hon har tidigare kritiserat kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) för dålig styrning och nu upprepar hon denna kritik:

– Jag förstår att det kommer att bli en diskussion igen om vems ansvar det här felsteget är ytterst. Det är väl risk att Kvartetten återigen pekar mot tjänstemän och organisation men enligt mig sätts ledarskap i en kommun av den som är ytterst ansvarig. Haveriet är ytterst Stjernkvists och hans sätt att styra.

Lars Stjernkvist menar att politikerna nu måste ägna all kraft åt att få avdelningen att fungera men också att driva en process för att få tillbaks så mycket pengar som möjligt,

– Min ambition är att minimera skadan av det här. Vi politiker ska ha hårda debatter men efter de senaste dagarna borde alla förstå att alla politiker har ett ansvar att reda ut det här, säger Lars Stjernkvist.

– Har jag inte förtroendet så ska jag självklart stiga åt sidan men så länge jag känner att jag har det förtroendet tänker jag ägna mig åt det som är viktigast så får andra ägna sig åt den här slagväxlingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!