Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Långt före tiden för Palace restaurang

På det här vykortet från tidigt 1950-tal är Strömparken ganska sig lik, men nästan alla husen är borta.

Här är Strömparken, troligen fotograferad på 1940-talet. Här syns fontänten och Spången skymtar till vänster nedtill. Men de flesta husen är borta och något Palace-hus finns ännu inte.

Här är Strömparken, troligen fotograferad på 1940-talet. Här syns fontänten och Spången skymtar till vänster nedtill. Men de flesta husen är borta och något Palace-hus finns ännu inte.

Foto: Privat

Norrköpings kommun2020-01-13 12:00

Bild från förr

Det vill säga husen på andra sidan Strömmen. Mitt i bilden revs husen för att göra plats för Palace restaurang och nattklubb på 1960-talet.

Till vänster, längs Strömmen, skymtar ännu byggnader från textilindustrin. Just här lär bland annat Tuppens lakansväv ha tillverkats på den här tiden.

Idag är alla textilbyggnaderna rivna och istället har vi ett gångstråk på den här sträckan längs Strömmen, där även fiskarna brukar stå och hiva upp ädelfisk, i bästa fall.

Lite till höger om mitten av bilden, ses den fontän som fortfarande tronar på samma plats och i vilken dansare brukar roa publiken som går Nyårspromenaden.

Och en liten bit bakom fontänen sticker bryggan ut precis som idag. Men på den här tiden var bryggan anläggningsplats för småbåtar, vilket ju är borta numera.

Och den byggnad som sticker upp högst mitt på vykortet, är dåvarande Stadsteaterns tak, det vill säga nuvarande Östgötateatern.

Om vi tjuvtitt

Vykortet skickades från Norrköping den 25 augusti 1953 till en person i Hudiksvall.

Och på något sätt har kortet sedan letat sig tillbaka och hamnat hos Kjell Jonasson i Söderköping, i vars vykortsamling det här kortet ingick.

Om vi tjuvtittar lite på texten på baksidan, sr man att vykortet skickas till Hudiksvall, som tack för gratulationer på en födelsedag.

Det lite ovanliga, är väl att vykortsskrivaren tackar för både grattiskort och ett telegram och telegram hör väl inte till vanligheterna längre...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!