Kommunen inför träffar med näringslivet

Efter raset i rankningen av företagsklimatet: Samhällsbyggnadskontoret ska under hösten träffa företagare i en serie möten för att förbättra dialogen.

Norrköpings kommun 13 oktober 2019 16:00

Det var i slutet av september som Svenskt näringsliv presenterade sin årliga rankning av kommunerna när det gäller företagsklimatet. För Norrköping innebar årets siffror ett ordentligt tapp ner till 253:e plats av landets 290 kommuner – en nedgång med 87 placeringar på ett år.

Rankningen baseras delvis på en enkät och där kan man utläsa att i kategorierna "politikernas attityder" samt "tjänstemännens attityder" ligger rankningen så lågt som 273. 

Det här vill kommunen ändra på så nu har samhällsbyggnadskontoret bjudit in företagarna till en serie träffar för dialog och för att få in synpunkter på "hur kontoret kan bli bättre för näringslivet" som det uttrycks på kommunens hemsida. 

– När vi fick det resultatet tänkte vi att denna typ av samtal är ett sätt att gräva lite djupare i siffrorna. De här siffrorna säger inte så mycket i sig utan vi vill träffa företagarna och lyssna, säger Anna Amrén, ställföreträdande kontorschef för Samhällsbyggnadskontoret till Folkbladet. 

Träffarna kommer att hållas under nio måndagsmorgnar i kommunhuset Rosen med start den 14 oktober. Vid varje tillfälle kommer samhällsbyggnadsdirektör Hans Revenhorn och Anna Amrén att finnas på plats.

– Det här är ett test vi gör, nu får vi se hur bra det funkar, behövs det så fortsätter vi även nästa år.

Vid varje tillfälle kommer upp till tre företag att kunna delta under träffen.

– Vi känner att tre företag är lagom för att få en bra dialog, är det för många blir det ingen bra kommunikation, bedömer Anna Amrén som tillägger att man bjudit in väldigt brett.

– Vilket företag som helst kan ta kontakt med oss och inleda en dialog och förhoppningsvis är det då inom de områden som kontoret ansvarar för. Skulle det vara områden som ligger utanför samhällsbyggnadskontoret då får vi hjälpa till att slussa företaget vidare till rätt kontaktperson.

Man har redan fått in flera företagsbokningar till de här träffarna.

– Vi hoppas naturligtvis på fler bokningar och ser jättemycket fram emot de här träffarna för att få in synpunkter, säger Anna Amrén.

Samhällsbyggnadskontoret har också skapat ett webbformulär där man kan lämna synpunkter, den finns på samma sida där man anmäler sig till dessa träffar. Så är man som företagare intresserad av dialog med kommunen och att ge tips eller synpunkter om bemötande och annat är detta ett bra tillfälle.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa