Här ska spontanidrotten blomstra

Hinderbana, fotbollsplan och klätterblock: det kommer finnas en del att testa på för ungdomar på höstlovet efter att Getängens anläggningar invigs nästa lördag.

Den nya hinderbanan ser ut att bli en utmaning för den hågade.

Den nya hinderbanan ser ut att bli en utmaning för den hågade.

Foto: Patrik Selsfors

Norrköpings kommun2019-10-20 15:00

Nu närmar sig invigningen av de nyuppförda friluftsanläggningarna på Getängen där det arbetats en hel del den senaste tiden. Här har på kort tid skapats en konstgräsplan, hinderbana, utegym samt två klätterblock, dessutom finns här en boulebana samt en basketplan.

– I morgon fredag (18 oktober förf. anm.) ska vi ha slutbesiktning så får vi se om det är något vi behöver rätta till inför invigningen lördagen den 26 oktober, säger Fredrik Reimander, anläggningsstrateg på Kultur och Fritid.

– Nu blir det klart till höstlovet så det är ju bra. Allt här är för spontanidrott så det behövs inga bokningar.

För själva invigningen har Kultur och Fritidskontoret bjudit in olika föreningar.

– Vi har fått svar från IFK Norrköping som skriver att de kommer att ha en stark laguppställning på plats från herrlaget och nästan hela damlaget, berättar Fredrik Reimander.

– Kuddby IF:s Obstacle som sysslar med hinderbana har svarat att de kommer och även bouleföreningen kommer att finnas på plats. 

När det gäller Kuddbys Obstacle sysslar de med vad som kallas OCR (Obstacle Course Racing) eller hinderbanelopp. I föreningen finns bland annat meriterade Pia Kind som 2017 deltog i VM i Kanada och där tog guld i sin åldersklass på en 15-kilometersbana. Så sent som förra söndagen var hon också med i det svenska lag som tog guld i årets VM i London.

För invigningstalet svarar OlleJohansson (S), ordförande i Kultur och fritidsnämnden.

Den nya konstgräsplanen är tänkt som en plan för spontant lir, alltså behövs inga bokningar.
Den nya konstgräsplanen är tänkt som en plan för spontant lir, alltså behövs inga bokningar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!