Här har bostadsrättspriserna stigit mest

Bergslagsvägen i Finspång: där har bostadspriserna ökat mest procentuellt sett i hela Östergötland.

Norrköpings kommun 12 oktober 2019 19:00

Mäklarfirman Fastighetsbyrån har utifrån siffror från Mäklarstatistik gjort en nationell kartläggning över vilka gator i Sverige som ökat mest i kvadratmeterpris de senaste två åren. Nationellt finns flera gator som ökat med över hundra procent – i Östergötland är ökningen något lägre.

Den gata som toppar prisökningarna procentuellt i länet är kanske lite överraskande Bergslagsvägen i Finspång: här har priserna ökat med 78 procent. På andra plats ligger Norsholmsvägen i Norrköping med 69 procents prisökning.

Även när det gäller gatorna med störst prisökning i kronor per kvadratmeter ligger östra länsdelen bra till: här toppar Skogskullevägen i Norrköping med 6 649 kronor.

– Gällande Skogskullevägen så är det sannolikt en klassisk utveckling för områden relativt nära en större ort där priserna hämtar sig från en alltför låg nivå, säger Daniel Johansson, fastighetsmäklare i Norrköping.

– I detta fall i ett mycket attraktivt läge med närhet till båda orterna Norrköping och Linköping. Lägg till ett relativt begränsat utbud så är prisutvecklingen ett faktum, säger Daniel Johansson, fastighetsmäklare i Norrköping i ett pressmeddelande.

När det gäller gator med störst prisökning i kronor per kvadratmeter finns flera Norrköpingsgator med på 10 i topplistan: Generalsgatan (5 852 kronor), Garvaregatan (5 431 kronor), Norsholmsvägen (5 310 kronor) samt Sandgatan (5 310 kronor).

I kartläggningen har försäljningar som inrapporterats som nyproduktion inte ingått.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fastighetsaffärer

Stensvängen 28

Fastighetsaffärer

Gamla Stockholmsvägen 88

Fastighetsaffärer

Cirkusstigen 11

Fastighetsaffärer

Finspångsvägen 529

Fastighetsaffärer

Ny ägare till stuga i Åby

Ny ägare till stuga i Åby
Visa fler