Häktad för rån och olaga frihetsberövande

Brotten, förutom bedrägeriet, ska ha begåtts på en central adress i Norrköping mellan den 21 och 22 januari i år.

Mannen häktades medan kvinnan försattes på fri fot.

Mannen häktades medan kvinnan försattes på fri fot.

Foto: Åsa Hanell

Norrköpings kommun2020-01-30 19:00

Den 27-åriga mannen som är hemmahörande i Linköping begärdes häktad för rån, olaga frihetsberövande, övergrepp i rättssak samt bedrägeri på Ica Ljura. En 18-årig kvinna, som bor i Norrköping, begärdes även hon häktad för samma brott förutom olaga frihetsberövande. Hon har sedan den 26 januari suttit anhållen, men frigavs efter häktningsförhandlingen på torsdagen.

Mannen som greps den 26 januari och anhölls några timmar senare häktades däremot på sannolika skäl misstänkt för brotten.

Han är tidigare bland annat dömd till villkorlig dom och samhällstjänst för misshandel, det brottet ligger dock långt tillbaka i tiden.

För mindre än ett år sedan dömdes han att betala vite enligt lagen om tillsyn av hundar och katter.

Han anmäldes efter att hans hund, en amstaff, ska ha kommit utflygande från en altan, hoppat på en annan hund och huggit efter dess strupe.

I samband med den utredningen framkom det att mannen trots att han av polisen hade fått ett föreläggande om att låta id-märka hunden och registrera ägaruppgifterna, inte gjort det och han fick ett vite på 3000 kronor. Vid en kontroll 2019 hade hunden fortfarande varken id-märkts eller registrerats.

Han har även dömts för narkotikabrott och förekommer under elva avsnitt i belastningsregistret. 2016 dömdes han av Stockholms tingsrätt till skyddstillsyn, men som ett år senare undanröjdes och bestämdes till fängelse i 14 dagar.

Karta: Norrköpings tingsrätt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!