På tisdagen var det invigning, där socialdirektör Yvonne Thilander klippte av en regnbågsgirlang, och med mingel i det historierum med tidningsurklipp som iordningställts dagen till ära.
Enhetschef Maja Höjer var med när Frideborg startades 1994. Frideborg kom till efter inspiration från USA. Norrköpings kommun kom att ligga i framkant i arbetet med både våldsutövare och våldsutsatta.
Det var ett nära samarbete med polisen, frivården och socialtjänsten.
– Sedan har det vuxit från att det var våldsutsatta kvinnor och våldsutövande män till våldsutövare och våldsutsatta. Det kan vara av båda könen. 1997 började vi med den första barngruppen, barn som lever eller har levt med våld i nära relationer, säger Maja Höjer.
Första halvåret 2019 har de som jobbar på Frideborg träffat 139 utsatta, 33 utövare och 90 barn.
Frideborg har huserat i olika lokaler under årens lopp. I juni i år gick flytten från Lindövägen till Tegelängsgatan.
– Vi jobbar med samtalsstöd till våldsutsatta och våldsutövare, unga vuxna och vuxna, och barn och unga som har bevittnat våld, säger Maja Höjer.
Det finns också en utåtriktad verksamhet där man försöker sprida kunskap om våld i nära relation.
– Det finns ett oändligt utbildningsbehov och utvecklingsbehov, att bli bättre i de här frågorna.
Tyngdpunkten är fortfarande mäns våld mot kvinnor, i nära relation.
– Vi tar emot de som är motiverade till förändring. Vi jobbar inte i dag med några som är dömda till att gå här, utan alla som kommer hit söker själva.
Män som kommer hit kanske har fått ett ultimatum från sin fru, eller känner att de sumpat så många relationer att de behöver hjälp.
Carin Glad och Maria Örnvall arbetar med samtal med barn. De visar ett samtalsrum med känslokort, där barnen kan välja olika bilder på björnar som ser ledsna ut, eller har ont i magen, för att visa hur de själva känner sig.
Här sitter också en stor leksaksbjörn, Simon, i polisuniform, för att man ska kunna prata om hur det kändes när polisen kom.
– Den här verksamheten ger stöd och skydd till våldsutsatta och har gjort det i många årtionden, sa Yvonne Thilander och talade också om att våldsutövare kan få verktyg att lösa konflikter på annat sätt än med hot och våld.
Thilander är glad att Frideborg är en kommunal verksamhet som fortfarande kan ha en öppen ingång, att man kan ringa hit själv och få en tid för samtal.