Fem miljoner i EU-bidrag till skolor

Åtta projekt vid förskolor och skolor i Norrköping har i år beviljats över fem miljoner i bidrag från EU:s utbildningsprogram.

Bråvallagymnasiet är en av de skolor som får EU-bidrag till internationellt utbyte.

Bråvallagymnasiet är en av de skolor som får EU-bidrag till internationellt utbyte.

Foto: Elin Holmer

Norrköpings kommun2019-11-27 08:00

Åtta projekt från Norrköpings skolor och förskolor med allt från datalogiskt tänkande i förskolan till partnerskap i Indien, Sydafrika och Kenya har beviljats externa medel under 2019. 

Det visar sig när årets ansökningsomgångar i EU:s utbildningsprogram Erasmus+ och Atlas är färdiga. I år har de valda projekten, som sträcker sig över flera års tid, beviljats medel på drygt fem miljoner kronor. 

Internationalisering är ett inslag i skolornas utvecklingsarbete samtidigt som det rustar eleverna för framtida kompetenskrav.

För att uppmärksamma det arbete som läggs ner på att söka extern finansiering och genomföra projekt har en ny utmärkelse instiftats som kommer att delas ut av kommunfullmäktiges ordförande Olle Vikmång den 29 november. 

Utmärkelsen, i form av ett diplom, delas ut till alla nya projekt som startat under året.

Några exempel på projekt:

Förskolorna Diamanten, Önskeringen och Svanen utbyter erfarenheter kring digitalisering med förskolor i Storbritannien, Nederländerna, Finland och Danmark.

Second Chance School, Bråvallagymnasiet, får bidrag för att skicka elever och lärare på yrkespraktik respektive jobbskuggning till Danmark och Storbritannien.

Bråvallagymnasiet har beviljats medel för elever vid Bygg och Anläggning, VVS, Fordonsteknik och El för tre veckors praktik i Frankrike, Tyskland eller Spanien. 

Lärlingsgymnasiet har beviljats medel för elever från Hotell och Turism för två veckors praktik på Mallorca. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!