Under måndagen var det Förintelsens minnesdag och enligt tradition ordnas då ett fackeltåg genom Norrköping.
Ett tåg för att påminna folk om det förfärliga som inträffade under Förintelsen, för att hedra alla de som omkom och för att stå upp för de mänskliga rättigheterna.
Det var den 27 januari 1945 som koncentrations- och förintelselägret i Auschwitz befriades.
1999 proklamerade dåvarande statsministern i Sverige, Göran Persson, den 27 januari till att bli en officiell minnesdag för Förintelsens offer.
Ett par hundra människor samlades under måndagskvällen vid synagogan vid Tunnbindaregatan/Bråddgatan och gav sig sedan i väg mot den judiska begravningsplatsen med facklor i hand.
Där blev det sedan tal av författaren Johan Perwe och landshövdingen Carl Fredrik Graf.
– Det betyder mer än kanske var en tror att vi kan upprätthålla den här traditionen här i Norrköping. Omvärlden fick för 75 år sedan väldigt tydligt höra och se vad tolv år av nazistiskt styre hade skapat. Ofattbara 1,3 miljoner mördades i Auschwitz-lägret som blivit en symbol för hela det fruktansvärda skeende vi kallar Förintelsen. Det var ett skeende utan motstycke i vår mänskliga historia, säger landshövdingen.
Fackeltåget var en del av de demokrati- och människorvärdedagar som Norrköpings kommun och Svenska kyrkan anordnar den här veckan.
Under veckan det kommer att ordnas en rad utställningar, föreläsningar och annat som kretsar kring detta ämne.