När kultur- och fritidsnämnden sammanträdde på tisdagen var det bara en kort information om att förslaget om att flytta Stadsmuseets personal från Skiöldska huset inte skulle behandlas den här gången.
Vänsterpartiets ledamot i nämnden Olof Carlstein gör sin tolkning av vad som hände på nämnden, utifrån att ärendet strukits från listan:
– Jag ifrågasatte det här ärendet när det dök upp förra månaden och är glad för att Kvartetten nu verkar ha tänkt om. Skiöldska huset är en viktig del av industrilandskapets kulturmiljö som vi tycker det är självklart att bevara i kommunens ägo.
– Jag och vårt oppositionsråd Nicklas Lundström besökte stadsmuseet och lyssnade på personalens fullt rimliga protester mot flyttförslaget. De var mycket tydliga med att huset fungerar bra och självklart är närheten till museibyggnaden helt avgörande. Vi hoppas att det här dåliga förslaget nu är begravt, i annat fall kommer vi att fortsätta vara mycket kritiska, säger Olof Carlstein.
Enligt nämndens ordförande Olle Johansson (S) är inte förslaget begravt, det är bara inte behandlat ännu. Troligen kommer det upp på nästa nämnd.
Förra gången bordlades ärendet. Den här gången tog man bort det från listan, då man vill fortsätta jobba med det, och av formella skäl kom det då upp som ett informationsärende.
– I princip har ingenting hänt, summerar Johansson läget.
Det andra sparförslaget från tjänstemännen är att kultur- och fritidskontoret ska flytta från Klockaretorpet.
– Min tolkning, även om vi inte har fattat några beslut, är att kultur- och fritidsnämnden fattar inga beslut om huruvida kontoret ska ligga i Klockaretorpet eller inte. Det får man ta ett beslut om på högre nivå i så fall, säger Olle Johansson.
Med det menar han kommundirektören och den högsta politiska ledningen.
– Vi räknar med att det är kvar i Klockaretorpet så länge ingen annan tar beslut om det, säger Johansson som själv tycker att det ska vara kvar.
I det får han stöd av kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S). Beslutet om flytt till Klockaretorpet togs för några år sedan av dåvarande kommundirektören, ett beslut initierat av den politiska ledningen, med det uttalade syftet att ha en kommunal närvaro i området, säger Stjernkvist.
Enligt Stjernkvist finns det starka skäl för att kontoret ska finns kvar där, då det bidragit till en positiv utveckling, där fler verksamheter kommit till.