Det duocyklades på Träffpunkten

Duocykling är ett sätt för äldre att känna "Vind i håret": på måndagen besöktes Träffpunkten Kalkstensgatan 5 i Vilbergen av Cykelfrämjandet i Norrköping för andra gången på kort tid.

Norrköpings kommun 21 oktober 2019 16:00

"Vind i håret", det är ledorden när Cykelfrämjandet vill ge fler äldre möjligheten att komma ut på cykel. På måndagen var Martin Frodlund, ordföranden i Cykelfrämjandet, Norrköping på plats på Träffpunkten Kalkstensgatan 5 i Vilbergen för andra gången på en månad för att ta med intresserade besökare på en cykeltur med duocykeln, en trehjulad cykel med två sittplatser.

– Vi tycker det är viktigt att de äldre får komma ut och det är skillnad på att dras i rullstol och ta en cykeltur, det blir mer fart, mer vind i håret, säger Martin Frodlund efter att ha tagit en tur med 96-åriga Hillevi Glimhed som tycker det är skönt även om det är lite gråmulet denna dag.

– Det var jättehärligt, säger Hillevi efter att cykeln rullat in genom Träffpunktens port.

Det finns pedaler på bägge sidorna i duocykeln men på passagerarsätet finns också en fotplatta – man behöver inte alls trampa om man inte vill.

– Det här är ett samarbete mellan Träffpunkten och Cykelfrämjandet, säger Annelie Hellgren, aktivitetsledare på träffpunkten som berättar att när de hade den första duocyklingen i september sedan var det jättestort intresse.

–  Det var kö här för att få åka ett varv, den gången hade vi två cyklar. Men idag är det lite sämre väder men det blir duocykling i vår också.

Det finns 13 kommunala träffpunkter i Norrköpings kommun med program som är öppna för alla seniorer, alltså inte bara de i närområdet.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Debatt: Norrköpings äldre förtjänar att åldras med värdighet

Norrköpings äldre förtjänar att åldras med värdighet

Vänsterns budget: "Vi satsar offensivt på välfärden"

Vänsterns budget: "Vi satsar offensivt på välfärden"

Facket: "Låga löner dränerar kommunen på kompetens"

Facket: "Låga löner dränerar kommunen på kompetens"

Projekt ska hitta och hjälpa ensamma äldre: "Det är lite skamfyllt att vara ensam"

Projekt ska hitta och hjälpa ensamma äldre: "Det är lite skamfyllt att vara ensam"