Det blir en magisk jul på Färgargården

Färgargården förvandlas till en mysig juloas när familjeföreställningen "En magisk jul" har premiär på lördag.

Clara Fyrberg, Wilma Casimir, Peter Mattsson, Adnan Music och Anna Svedberg i "En magisk jul" på Färgargården.

Clara Fyrberg, Wilma Casimir, Peter Mattsson, Adnan Music och Anna Svedberg i "En magisk jul" på Färgargården.

Foto: Marcus Fyrberg

Norrköpings kommun2019-11-28 16:00

Det är Clara Fyrberg och Waow Production som sätter upp julsagan "En magisk jul" inomhus på Färgargården.

Clara Fyrberg är både producent och skådespelare och har tillsammans med sin man Marcus Fyrberg skrivit låtarna till föreställningen. Det är också Marcus som står för handlingen i pjäsen.

– Den handlar om att barnens önskningar blir större och större, de vill ha mer och mer, och då undrar nissarna i verkstaden hur de ska lösa det problemet. De tror att de måste använda magi för att det ska gå ihop sig, men frågan är om de måste det, säger Clara Fyrberg.

Anna Svedberg spelar tomtemor medan Peter Mattsson axlar rollen som tomten. De tre tomtenissarna spelas av Clara Fyrberg, Wilma Casimir och Adnan Music.

Peter Mattsson har även medverkat i sommarfarser på Färgargården.

"En magisk jul" är en familjeföreställning i en akt, cirka 45 minuter. Den spelas i en av sidobyggnaderna till kaféet på Färgargården.

– Det blir väldigt intimt och nära barnen och publiken. Vi har skapat som en mysig juloas i ett av husen, säger Clara Fyrberg och berättar om grangirlanger i taket, "härligt rött ljus", stora paket och julgran.

Målet är att locka hela familjen, att alla ska ha roligt, oavsett ålder, och känna julstämning tillsammans. Det är också en chans att stanna upp lite och tänka efter, vad som är viktigast under julen, säger Clara Fyrberg.

Premiär är det på lördag. Totalt blir det sex föreställningar, fram till 15 december. Föreställningen har fått stöd av Norrköpings kommun.

Karta: Färgargården
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!