Efter bara lite drygt två veckor har hela 650 000 personer laddat ner 112-appen i mobilen men SOS hoppas på fler.
– Det är så många vi kan se har laddat ner appen i dagsläget. Vi är naturligtvis jätteglada att så många har laddat ner appen, men samtidigt hoppas vi att ännu fler laddar ner och får upp ögonen för den, för vi ser att den räddar liv, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS.
Hur många som faktiskt använder sin nynerladdade 112-app när de larmar vet hon dock inte.
– Vi har ingen statistik över vilka som larmar via appen, men vi kan anta att det är många eftersom vi märker det på de inkommande samtalen, vi har en mer exakt positionering och de som ringer in berättar också at de använder den nya appen, säger Sarah Hummerdal.
Inte heller finns det någon lokal statistik över hur många i vårt område som använder appen eftersom det inte registreras var man bor när man laddar ner den.
– Vi vet att den underlättar även på SOS-centralen i Norrköping och att den underlättar enormt mycket om man går vilse i skogen eller på fjället, fjällräddningen har tack vara bättre positionering kunnat landa inom en radie av 12 meter från den som larmat, säger Sarah Hummerdal.
Men appen fungerar också förebyggande.
– Man kan få information om exempelvis bilolyckor så att man kan välja en annan väg, säger Sarah Hummerdal.
När du trycker på appen i din mobil får du en fråga om du verkligen vill larma, vilket ska minimera olika sorters felringningar.