Det har även styrelseordförande Reidar Svedahl sagt att han inte vet, men att man har ett avtal med Magnus Nilsson om att stå till förfogande, men något sådant avtal har inte gått att få tag i.

Förutom i den punkt i vd-avtalet som gäller om man skiljs från sin befattning som vd under uppsägningstiden, och ett sådant beslut ska ha tagits på Upplev Norrköpings styrelsemöte. Då kvarstår ändå Magnus Nilssons förpliktelser i övrigt enligt avtalet och han ska stå till bolagens förfogande i den grad som styrelsen meddelar.

Det är bara det att styrelsen för Upplev Norrköping inte har en aning om var han är.

Artikelbild

Trots att Magnus Nilsson sa upp sig själv använder sig Reidar Svedahl av en del i avtalet som bara gäller om man får sparken.

– Han är som uppslukad av jorden, vare sig vi i styrelsen eller personalen får tag i honom. Vi vet inte var han är eller gör, säger Joanna Sjölander (M) vice ordförande i Upplev Norrköpings styrelse.

– Jag är övertygad om att i den mån arbetsgivaren vill så kan man få tag i honom, säger Lars Stjernkvist (S) ordförande i moderbolaget Rådhus AB.

Bara så jag förstår, vilken arbetsgivare pratar du om?

– Upplev Norrköping och ordförande i första hand.

Men Reidar Svedahl har ju även han sagt att han inte vet var Magnus Nilsson är?

– Ja då är det moderbolaget, kommundirektören Martin Andrae som är hans överordnade. Jag känner mig lugn i att det finns två tillförordnade vd:ar och arbetsledare i bolagen som jobbar framåt och de har en tuff uppgift att ta fram en plan för bolagen, säger Lars Stjernkvist.

Vet du om Magnus Nilsson har kvar sin förmånsbil?

– Nej det vet jag inte.

Men det skulle kunna vara så att Magnus Nilsson både har kvar sin månadslön på minst 80 000 kronor och sin förmånsbil utan att någon vet var han är eller gör, det verkar ju rätt märkligt om du förstår vad jag menar?

– Jag förstår precis vad du menar, säger Lars Stjernkvist.

Reidar Svedahl sa i en tidigare intervju att du och han tillsammans tog beslut om obudgeterade sponsorpengar i samband med VM-kvalet i basket?

– Jag vet vad som sagts och gjorts och vi stämmer av en rad olika frågor, men även om vi stämmer av kan inte det ersätta de formella besluten. Jag tar bara formella beslut där de ska tas, säger Lars Stjernkvist.

Även när det är bråttom?

– Även när det är bråttom.

Läs mer: Storförlust för Upplev Norrköping

Läs mer: Bättre kan du Reidar Svedahl

Läs mer: Kritisk till Svedahl som vd

Läs mer: Prata inte med media

Läs mer: Svedahls svar på kritiken

Läs mer:Svedahl:Jag gjorde ett mycket litet fel