Våren har kopplat sitt grepp om stan

Perennerna i Rhododendrondalen börjar slå ut, det är liv och rörelse i stans parken och utmed Strömmen städas fågelskit undan. Våren – eller ska vi säga sommaren – kom med påsken i år!

24 april 2019 08:00

Med temperaturer som letat sig upp mot 20-gradersstrecket, och även över, kan man lugnt säga att värmen kom med påsken i år. För bara någon vecka sedan började de japanska körsbärsträden att knoppas, nu står de i full blom på flera håll runt om i stan. I stans parker syns barn och ungdomar spela fotboll och leka. I Strömmen pågår fåglarnas positioneringar och många flanörer och motionärer förundras över det som sker i Rhododendrondalen med all dess blomster. Här har färgexplosionen inte riktigt slagit fullt ut än, och tur är väl det, då har vi något vacker att vänta framöver.

Vårtecknen duggade tätt när Folkbladets utsände tog sig en cykeltur längs med Vasaparken, Södra Promenaden upp till Färgaregården, förbi Rhododendrondalen och runt Strömmen till Folkparken, Skvallertorget och Bergsbron för vidare färd genom centrumkärnan. Vid den lilla utsiktsplatsen nedanför Färgaregården sågs Emil Ringholm och Lars Bergling från Svevia Norrköping städa bort fågelskit. De berättade att de målar och tvättar bänkar utmed den sidan Strömmen och även har hand om Rhododendrondalen.

– Det blir rikigt fint när det slår ut sen, sade Emil.

Och så är det verkligen. Ut och njut!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson

Ämnen du kan följa