Tulpanlökarna lockade många

Kön ringlade lång när parkernas lökar delades ut på Tyska torget på torsdagen. Väl framme plockades lök i ett rasande tempo.

25 maj 2018 09:09

– Det är väldigt uppskattat, större än jag trodde!, säger Johan Rickardsson som är samordnare på kommunens växthusanläggning.

Han har fullt upp med att guida folk som kommer till traktorlasset med de från början 18 000 lökarna på. "Du få en kasse av oss, använd inte din egen" och "du måste ställa dig i kön", får han uppmana flera som släntrar in nedifrån Drottninggatan, och pekar uppåt Rådhusets gavel. Där ringlar sig kön ända upp till korsningen med Trädgårdsgatan.

Helena Bergström och Karin Johansson som jobbar i växthuset i Sylten är för dagen "vakter" och släpper fram de köande i en jämn ström.

– Det flyter på bra. Vi trodde nog att det skulle komma mycket folk eftersom det är så fint väder. Det finns ett stort intresse, säger Helena.

Framme vid traktorlasset plockas det för fullt och påse efter påse vandrar iväg med sina nya ägare för att hitta en ny hemvist i rabatter och odlingar.

– Vi letar bara efter tulpaner, säger Maja Dokic som kommit till utdelningen tillsammans med systerdottern Ellie.

Någon speciell färg?

– Nej, vi får se vad som kommer upp, det är bara roligt! Vi har en lite kolonilott i Berga.

Lena Ericsson hade hittat såväl tulpanlökar som kejsarkronor. Det sistnämnda var även Ingalill Eliasson på jakt efter. Hon har just flyttat från villan, så lökarna hon får med sig ska hon putta ned i dotterns rabatt i Eneby.

– Det här är så underbart, jag blir så glad! Det spelar ingen roll vilken färg det blir, det är bara kul att se vad som kommer upp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson

Ämnen du kan följa