Niclas Palmqvist har arbetat på Kolmårdens djurpark i sex år. Han har bland annat varit projektledare för storsatsningarna "Bamses Värld" och "Wildfire." 1 april 2017 utsågs han till vd i företaget; ett uppdrag som han tillträdde 1 september. Men redan efter ett halvår som vd får Palmqvist således lämna Kolmården.

– Jag uppskattar Niclas Palmqvist väldigt mycket och vi har haft ett fantastiskt bra samarbete och han har gjort stora insatser för Kolmården. Men vi har olika syn på hur man leder människor och till slut gick det inte längre, sa Christer Fogelmarck som är vd och koncernchef i Park and Resorts som äger Kolmården till Folkbladet.

Niclas Palmqvist lämnar Kolmården omedelbart.

Artikelbild

| Niclas Palmqvist. Avgående vd på Kolmården.

– Förtroende mellan ägare och vd är en digital fråga. Antingen är det av eller på. Nu är det av, sa Christer Fogelmarck. Han säger till Folkbladet att han kommer att föra diskussioner med Niclas Palmqvist om eventuellt andra arbetsuppgifter i koncernen.

– Utöver att Niclas är en god och uppskattad vän så har han kunskaper och erfarenheter som kanske kan stärka oss på annat håll.

Niclas Palmqvist bekräftar för Folkbladet att det är olika syn på ledarskap som gör att han nu lämnar vd-jobbet och Kolmårdens djurpark..

– Jag har haft sex fantastiska år på Kolmården och fått vara med om saker som många andra bara fått drömma om. Wildfire, Bamses värld, de stigande besökssiffrorna och den förbättrade lönsamheten och alla bra medarbetare jag haft gör att jag lämnar Kolmården rak i ryggen, sa Niclas Palmqvist.

Artikelbild

| Niclas Palmkvist har varit med och startat upp Bamses värld och Wildfire.

Vad han ska göra nu vet han inte riktigt.

– Jag känner ärligt talat inte att jag behöver stressa fram något nytt jobb. Jag kan smälta det här nu i lugn och ro innan jag går vidare. Jag är inte bitter, sa Niclas Palmqvist.