Det var vid 07.30-tiden på onsdagsmorgonen som polis larmades om ett inbrott på ett företag på Surgatan vid Sylten. Tjuvarna hade någon gång under natten tagit sig in på området genom att först ha skurit upp ett hänglås på en grannfastighet och därefter ha klippt upp staketet mellan de två företagen. Därefter har förövarna flyttat på en av företagets bilar som blockerat dörrarna till en container och kapat upp containerlåset.

Tjuvarna har sedan tillgripit ett 15-tal motorsågar av märkena Stihl och Huskvarna till ett värde av över 100 000 kronor. Dessa sågar var relativt nya och har köpts in efter en tidigare stöld.

– Det är det tredje inbrottet sedan augusti riktat mot företaget och detta är inte ett helt ovanligt tillvägagångssätt: man gör ett inbrott, sedan väntar man några veckor tills ny utrustning köpts in och så slår man till igen. Det är ju förfärligt tråkigt för det drabbade företaget, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson som tillägger att de här tjuvarna uppenbarligen visste vart de skulle leta.

Polisen har nu påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning kommer att genomföras.

– Har vi tur så kan vi ju hitta spår eller DNA men den chansen är ju inte jättestor. Nu hoppas vi att någon kan ha sett personer eller någon bil i området runt Sylten under natten mot onsdagen, säger Thomas Agnevik.

– Då är vi tacksamma om man ringer 114 14 och tipsar oss.