Stavsjögården ny anläggning för hundsök

En träningsanläggning för hundsök öppnas i Stavsjö, i den tidigare skolan Stavsjögården.

Den 30 mars 2020 öppnar Stavsjögården sina dörrar för alla som tränar och tävlar med sina hundar i nosework eller specialsök och för dom som jobbar yrkesmässigt med sökhundar.

På Stavsjögården finns nästan 200 kvadratmeter med utrymmen som enbart är inredda för sökträning.

– Vi har sett fantastiska anläggningar för sökträning hos polisen i Tyskland och har länge drömt om att ha något liknande här i Sverige. Nu har vi fått möjligheten att förverkliga det på Stavsjögården. Anläggningen är till för alla som vill träna och tävla specialsök eller nosework, säger Tina Krulle Ringfoss, ägare hos Vilson detect & inspect AB som driver anläggningen Stavsjögården.

Krulle Ringfoss driver Stavsjögården tillsammans med Ute Rüegg, vd Vilson detect & inspect AB.

Det har blivit populärt att träna med sin hund i olika träningshallar. Men de är inriktade på hundsporter som agility eller lydnad. Inom specialsök eller nosework tränar man i rum och gömmer doften i möbler och inredning. 

Den som vill träna på Stavsjögården får tillgång till två lägenheter samt ett mindre kök och utöver det ett rum med olika typer av urvalsbanor. Lägenheterna är inredda med allt som vanligtvis finns i en lägenhet. 

Stavsjögården är en före detta skola som ligger mellan Norrköping och Nyköping nära Stavsjön.

Vilson detect & inspect AB grundades 2014 och arbetar med hundsök efter vägglöss, narkotika eller råttor. Företaget har två delägare och omsätter cirka 1,5 miljoner kronor. Verksamheten är belägen i Stavsjö, Sörmland. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa