Statsministern gjorde hyllat besök

Det var inte vilken dag som helst för eleverna på Borgsmoskolan i dag. De fick nämligen besök av statsminister Stefan Löfven. "Jag tycker att det är skitbra att han är här", säger Abdirisaq Ahmed, 17, i klass 9d.

15 mars 2018 18:45

I samband med regeringssammanträdet i Linköping passade statsminister Stefan Löfven (S) och utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) på att gör ett par nedslag på skolor i trakten.

Först besökte de Skäggetorp i Linköping, sedan Borgsmoskolan.

–  Vi har sedan vi tillträdde varit väldigt noga med att vara ute så mycket som det någonsin går. Vi har ett stort projekt om hur vi bygger ett samhälle där alla är med. Att då med jämna mellanrum åka till en skola och prata skolfrågor eller någon annan verksamhet och arbetsplats gör att vi kan höra om vi ligger rätt till, men också få idéer på sådant vi faktiskt inte tänkt på, säger Löfven.

Ministrarna välkomnades först av ett gäng förväntansfulla elever. Sedan blev det samtal och informationsutbyte med rektorer och lärare på skolan innan de stannade till i ett par av klassrummen och pratade med elever.

Är det något speciellt ni vill framföra när ni träffar elever så här?

–  Att man ska kunna se framtiden an på ett ljust sätt. Det är så oerhört viktigt. Vi vill förmedla att eleverna ska vara sedda, att de är betydelsefulla, och de ska känna att jag är liksom med i framtidsprojektet och behöver du hjälp så ska du få hjälp, men naturligtvis ska man anstränga sig också. Det säger lärarna också. Ytterst är det eleverna som måste jobba sig till det här men de ska ha stöd.

Vad tar ni med er av besöket här?

– Vi har under ett antal år nu satsat dels på skolan, men också på att få ner brottsligheten, sänka arbetslösheten och där är det liksom en riktningsförändring i svensk politik som vi nu tänker se till att hålla i. Nu när vi är ute så här så får vi ett kvitto på att det här är rätt riktning.

En av eleverna som fick chansen att prata lite med Stefan Löfven var Abdirisaq Ahmed och han fick ett väldigt bra intryck av statsministern.

– Han är en väldigt trevlig person och jag tycker att det är skitbra att han är här, säger Abdirisaq.

Skulle du själv vilja bli statsminister en dag?

– Nej, jag vill hellre bli ingenjör. Jag gillar inte att prata inför folk och så.

Om du nu var stadsminister vad skulle du vilja göra då?

– Jag skulle göra det som är bra för samhället.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!