Stal från boende på sin arbetsplats

Den 45-åriga kvinnan stal smycken, id-kort och bankomatkort från boende på det äldreboende hon arbetade på och beställde sen hem varor i deras namn. Nu döms hon till två års fängelse för grov stöld, grovt egenmäktigt förfarande, bedrägeri, försök till bedrägeri och olovlig identitetsanvändning.

14 maj 2019 19:00

Det var 2017 som en 45-årig kvinna som arbetade som undersköterska på ett äldreboende i Norrköping vid ett flertal tillfällen stal från boende på sin arbetsplats.

Kvinnan stal flera smycken, bland annat ett guldarmband som hon sedan pantsatte, men också id-kort och bankomatkort.

Kort som hon sedan använde för att beställa hem varor mot faktura. Varornas sammanlagda värde uppgick till omkring 50 000 kronor.

Kvinnan har alltså utgett sig för att vara någon annan och olovligen använt deras identitetsuppgifter.

Kvinnan har berättat att hon mådde mycket dåligt när hon begick gärningarna och att hon gjorde det för att bli upptäckt och få hjälp, och att det inte var för egen vinnings skull.

Hon säger också att hon kasserat en stor del av varorna hon beställde men tingsrätten menar att förklaringen inte är ansvarsbefriande.

Kvinnan har ett brottsligt förflutet och har tidigare dömts för grov stöld, snatteri och urkundsförfalskning.

Nu döms hon till två års fängelse för tre fall av grov stöld, tre fall av grovt egenmäktigt förfarande, 26 fall av bedrägeri, tio fall av försök till bedrägeri och 36 fall av olovlig identitetsanvändning.

Kvinnan ska också betala drygt 23 000 kronor i skadestånd.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Jonsson