De falska återköpen upptäcktes då Mc Donalds huvudkontor meddelade att det gjorts återköp med väldigt stora belopp på restaurangen i Norrköping. Enligt uppgift från Mc Donalds brukar återköpen normalt uppgå till cirka 500 - 700 kronor per vecka.

Vid kontroll upptäcktes att den 23-åriga kvinnan nästan alltid jobbade under tiden då stora återköp skedde. Kvinnan har nästan alltid slagit in samma produkter och samma totalbelopp. Återköpen upphörde när hon gick hem för dagen.

De båda fick en personlig kod under sommaren 2018 då företaget tänkt satsa på dem och utbilda dem till arbetsledare, vilket de gjorde under en vecka. Under den veckan försvann inga pengar, men under helgen samma vecka då kvinnan arbetade försvann 9 409 kronor.

Artikelbild

| Kontanterna satte kvinnan in på sitt eget konto.

Kvinnan och den jämnåriga mannen misstänks för förskingring genom att tillsammans och i samförstånd under perioden 10 maj 2018 till 12 november 2018, gjort falska återköp på Mc Donalds till ett totalt värde av 401 778 kronor varav 27 302 kronor under dagarna från 4 november till 12 november 2018.

– Det finns många som har slutat från jobbet på Mc Donalds. Dom har berättat att det går att göra falska återköp. Man kan samla extrapengar och säga upp sig. Förut innan den nya chefen började kastade vi alla kvitton från återköp, säger kvinnan i polisförhör.

Den nya chefen ville dock att de skulle börja spara kvitton.

– Alla sparar inte kvitton utan då gör vi återköp och slänger. Jag vågade först inte men de sa att det är lätt. De sa att i värsta fall får man sparken, säger kvinnan.

Hon erkänner i förhör att hon stulit kontanter ur kassa från sinarbetsgivare efter att hongjort falska återköp, men erkänner inte att det skull handla om så stora summor som åklagaren hävdar.

Mannen som misstänks ha stulit en betydligt mindre summa pengar på samma sätt, erkänner inte. Han menar att han har så stora framtidplaner och ska plugga vidare att han aldrig skulle göra något som äventyrade hans framtid.

idag måndag hålls huvudförhandling i Norrköpings tingsrätt.