Stadsfest drar igång

Nu drar Augustifesten igång med marknad, tivoli, Rix FM-festival och mycket annat. En nyhet är att det arrangeras en klassisk bondauktion.

13 augusti 2019 16:00

Nu är det dags igen: Augustifesten drar igång med en smygstart redan på onsdagen då nyheten för i år "International foodfestival" öppnar på Kristinaplatsen samtidigt som tivolit på Kundsgårdsskolans gård slår upp dörrarna. I övrigt bär årets Augustifest många likheter med förra årets version.

– Ja, vi finns på ungefär samma område som 2018 men utökar med en plats, nämligen Refvens grund, säger Maria Olofsson, evenemangskoordinator på Kultur och fritid.

– På torsdagen blir det konsert där med Jack Vreeswijk så jag hoppas att mycket folk hittar dit.

En annan aktivitet där man kan delta själv äger rum på lördagen på Nya torget.

– Det är Lindustry som kommer dit för att dansa lindyhop. Dit kan man komma för att lära sig lite steg och turer och sedan är det dans kvällen lång, berättar Maria Olofsson som tillägger att man har "folkhälsa" som ett av ledorden för det här arrangemanget.

– Vi har en del prova på-aktiviteter som parkour, trampbilar och innebandy. Idrottens dag rum äger rum i Vasaparken på lördagen precis som förra året och på söndagen är det Norrköpings cykeldag på samma plats.

I Vasaparken blir det också konserter kvällstid. På torsdagen återkommer Rix FM-festivalen med artister som till exempel Molly Sandén, Anna Bergendahl och Mohombi.

– På fredagskvällen uppträder Miss Li och på lördagen kommer Peter Johansson & Bruno Mitzogiannis, upplyser Maria Olofsson som också nämner en annan nyhet under årets Augustifest.

– Den tycker jag är jätterolig: det blir en riktig bondauktion och dessutom en bakluckeloppis vid Kristinaplatsen på söndagen; sedan avslutas allt i Vasaparken med musik i det gröna med SON tillsammans med sångaren Rickard Söderberg.

Förutom det nämnda äger en mängd olika aktiviteter rum såsom PRO i parken, utomhusbio, boksignering av Emelie Schepp och mycket annat. Fullständigt program finns på upplev Norrköpings webbsida men också på den app man gratis kan ladda hem som kort och gott heter "Augustifesten".

– Den försöker vi uppdatera så mycket som möjligt och där kan man hitta mycket information och karta över området, säger Maria Olofsson.

Området för Augustifesten är alltså detsamma som förra året och under dessa dagar kommer Södra promenaden att vara avstängd mellan Hörngatan och Generalsgatan; hela området runt Kristinaplatsen kommer att påverkas. Norrköpings kommun rekommenderar att man kör via Albrektsvägen för att undvika avstängningarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa