Spårade ur vid biljettkontroll – åtalas

En man i 20-årsåldern åtalas för flera olika brott mot tjänsteman, i samband med biljettkontroller på spårvagn, och narkotikabrott.

16 juli 2019 21:30

Den första händelsen ägde rum på Drottninggatan i Norrköping i september förra året. Vid en biljettkontroll på spårvagnen kunde inte mannen uppvisa biljett, och vägrade visa ID när väktarna bad honom. När väktarna skulle visitera mannen ska han ha slagit den ena i huvudet och gjort motstånd när han skulle handfängslas. Den misstänkte mannen uppger att han blivit slagen med batong, att han inte gjort motstånd och förnekar brott.

I början av sommaren detta år uppstod en liknande situation vid Trozelligatan. Mannen kunde inte heller då visa giltig biljett, och vägrade återigen att uppvisa ID. Väktaren, samma som blev slagen i höstas, uppger att han upprepade gånger bad mannen att gå av spårvagnen. Han vägrade, och blev till slut förd av spårvagnen samtidigt som han sparkade omkring sig. Väktaren uppger att mannen, samtidigt som han blev handfängslad, stirrade honom i ögonen och sa något som väktaren tolkade som ett dödshot.

Den misstänkte varken erkänner eller förnekar händelsen, utan säger att han inte minns. Men han förnekar brott.

Den tredje händelsen inträffade i Hageby i början av året. Vid en patrullering påträffades mannen, misstänkt drogpåverkad, och polisen beslutade att visitera honom. Han sprang då iväg och slängde en väska ifrån sig, som visade sig innehålla narkotika. Mannen greps och uppgav att han hade mer narkotika hemma, varpå husrannsakan genomfördes. Totalt hittades knappt 40 gram cannabis.

Mannen åtalas för hot- och våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, ringa bedrägeri och narkotikabrott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Johansson

Ämnen du kan följa