Sköna besked för Navestadsskolan

Norrköpings kommun tilldömdes i fjol vite på 700 000 kronor av Förvaltningsrätten på grund av allvarliga brister på Navestadsskolan. Men nu står det klart att kommunen fått igenom sin överklagan och därmed slipper betala vite.

Det var efter en tillsyn på Navestadsskolan 1, årskurs 4-6, 2017 som Skolinspektionen upptäckte flera briser som de ansåg påverka elevernas trygghet och studiero.

De ansågs vara så allvarliga att elevernas möjligheter att nå målen riskerades. 

Vid ett återbesök året därpå ansågs inte skolan ha kommit tillrätta med problemen och det slutade med att Norrköpings kommun tilldömdes vite på 700 000 kronor.

Ett beslut som sedan överklagades och nu står det klart att kommunen fått igenom sin överklagan och därmed slipper betala vite.

– Vi är inte förvånade. Vi har länge känt att vi gjort ett fantastiskt jobb här på skolan, säger Johanna Fornasaro, rektor på Navestadsskolan.

 

Det är dock inte den enda glädjande nyheten skolan mötts av på sistone.

Skolinspektionen gjorde nyligen en regelbunden tillsyn på Navestadsskolan 2, årskurs 7-9, och nu har skolan fått besked att de uppfyller författningens krav inom samtliga områden som granskats. 

– Tillsynen skedde i januari och nu har vi fått beslut om att vi är godkända på alla plan. Det här är ett jättefint resultat. 

 

Två glädjebesked värda att fira. Under torsdagen blev det därför tårtkalas på skolan.

– Det här är kvitto på det goda arbete vi gör här på skolan. Lärarna har gjort ett jättejobb liksom eleverna som också har varit väldigt delaktiga i arbetet, säger Fornasaro.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa