Skadegörelse vid Ågelsjön

Ågelsjön har drabbats av skadegörelse. Det är någon som har klottrat på en av badklipporna i området och nu tvingas kommunen att sanera. "Man blir ju ledsen", säger Marie Landh, friluftsstrateg på Norrköpings kommun.

13 augusti 2019 07:00

Många är det som njuter av sol och bad i den vackra naturen vid Ågelsjön så här års.

De som varit där nyligen har kanske upptäckt att naturreservatet utsatts för skadegörelse i sommar.

Det är nämligen någon som har klottrat på en av badklipporna i området.

"Al Ahwaz" står det i blå text på en av klipporna, vilket är ett område i mellanöstern. Texten följs av en flagga.

– Det är svårt att förstå varför någon gör så här. Det är helt obegripligt. Det är inga naturmänniskor i alla fall, säger Marie Landh.

Ågelsjön har tidigare varit förskonad från den här typen av skadegörelse men Marie berättar att de haft vissa problem i andra naturområden.

– Jag kan inte säga att det är jättevanligt att något sådant här händer i våra naturområden, men när vi upptäcker klotter så försöker vi få bort det så fort som möjligt. Vi har haft lite grann i Vrinneviskogens naturreservat men då är det vid utegymmet och på lite informationsskyltar de varit igång och klottrat. Där har vi också försökt att ta bort det men det är inte så jättelätt alla gånger, beroende på vad de använt.

Hur agerar ni när ni får höra att något sådant här har inträffat?

– Vi vet att klotter föder klotter så det är bara att försöka få bort det så fort som möjligt. Vi måste skicka ut en saneringsfirma. Naturreservatet i sig är det egentligen Länsstyrelsen som sköter om medan vi har hand om det som rör människan i naturen. När något sådant här händer får vi ta tag i det gemensamt, säger Marie.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!