För två år sedan blev det brons.

Nu när De Geergymnasiet återigen tagit sig till final i gymnasie-SM har de guld i sikte.

– Det ska bli jättekul. Det här är verkligen en möjlighet för oss och det ska bli kul att tävla mot andra duktiga deltagare, säger Lovisa Lindvall, som kommer att representera De Geergymnasiet tillsammans med Simon Westlund, 21, vid den stora finalen i Grythyttan 22-23 mars.

Eleverna fick i uppgift att anordna en tredagarsvistelse i Sverige för 25 naturintresserade kineser som bor i storstadsområden.

Simon och Lovisa, som arbetade tillsammans, valde att satsa på en resa till Åre som innefattade cykeltur, kajakpaddling och möjligheten att äta svensk mat.

– Vi ville att de skulle uppleva den svenska naturen så klart och naturen uppe i Åre är fantastiskt fin. Eftersom de kom ifrån storstadsområden med en ganska hektisk vardag tänkte vi att det skulle vara skönt att få koppla av lite och bara njuta i den svenska naturen, säger Simon.

Ett bidrag som gick hem hos juryn. I måndags fick Lovisa och Simon veta att de hade gått vidare till final.

– Jag blev jättechockad när jag fick höra det – på ett positivt sätt. Jag blev jätteglad, säger Lovisa.

Så här kommenterar läraren Maria Norgren avancemanget:

– Det är jättekul att vi har så duktiga elever som går vidare till final och det är en form av fortbildning att åka till Grythyttan där finalen är och träffa lärare, elever och företag som är där.