Sjöstedt (V) drog mycket folk

Det var fullsatt i Hörsalen när Jonas Sjöstedt (V) på fredagen kom dit, med Vänsterpartiets bästa opinionsläge på många år i ryggen.

1 september 2018 15:00

Vänsterpartiet ser ut att bli en av valets vinnare, med 11,3 procent i den senaste Sifoundersökningen.

– Det känns väldigt, väldigt bra i valrörelsen. Det kommer otroligt mycket folk, väldigt många går med i Vänsterpartiet och det känns som att många ser att vi är det parti som kan få större jämlikhet i Sverige och att vi är ett parti som inte svajar när det blåser snålt från rasister och högern, säger Jonas Sjöstedt.

– Vi kan göra ett väldigt fint val. Jag tror att en av de städer där vi kan gå fram allra mest är Norrköping, säger Jonas Sjöstedt.

Han uppfattar att det i Norrköping finns ett missnöje med att Socialdemokraterna gått höger ut och regerar med borgerliga partier, med privatiseringar. Nu vill man visa att här vill man ha ett vänsterstyre, menar han.

– Därför tror jag att det kan bli en liten valsensation i Norrköping från vänstern.

Och så klev Jonas Sjöstedt upp på scenen, inför en fullsatt Hörsalen.

– Helt otroligt, en lunch, en fredag, sa förstanamnet i Norrköping Nicklas Lundström (V) och såg ut över publikhavet.

– Många har tänkt på valet som att det här kommer att bli högerns och rasismens val – jag tror att de har fel. Det här kommer att bli vänsterns och jämlikhetens val, sa Jonas Sjöstedt och möttes av en lång applåd.

Mot en röd fond med texten "Ett Sverige som fungerar för alla. Inte bara för de rikaste" sa Jonas Sjöstedt att det står mer på spel det här valet än tidigare.

– Varje röst på den borgerliga alliansen riskerar att ge Åkesson direkt politisk makt över svensk samhällsutveckling, varnade han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Susanna Beskow Norgren