Såg du attentatet?

Tio minuter i fyra på tisdagsmorgonen larmades räddningstjänsten om en brand i Skarphagen. Rutan på entrédörren hade krossats och någon hade anlagt en brand innanför dörren, räddningstjänsten kunde dock släcka den.

11 juni 2019 11:20

Det är dock inte första gången restaurangen får rutorna krossade.

– Redan efter ett par veckor efter att de öppnade i höstas hade någon krossat rutorna. Först sidorutorna och några veckor senare entrérutorna, säger en kvinna som Folkbladet pratat med.

Det ska ha lett till att ägarna satte in dubbla glasrutor, som inte gick att krossa. Men för en tid sedan togs man bort dem.

– Jag vet inte varför, säger en person som jobbar i Skarphagens centrum, men det dröjde inte länge innan rutorna krossades igen alltså.

Vad som ligger bakom attentatet utreds av polis, men enligt vittnen var polisen på plats för ungefär två veckor sedan.

– Det var flera poliser här och de gjorde ett tillslag och tog med sig personer från restaurangen.

I den före detta blomsterbutiken har det inte sålts lagad mat eftersom man inte har tillstånd för det och av konkurrensskäl har man sagt att man inte heller ska servera pizza efter som det sedan många redan finns en etablerad restaurang i centrumet.

Samtidigt har folk sett att det har burits ut pizzakartonger från restaurangen.

– De kanske bara har värmt pitabröd och haft på olika saker? är en gissning.

Stämningen i centrumet är lite dämpad, många tycker att det är synd att det händer sånt här.

– Det här är ju ett litet och lugnt centrum och vi har inte sett något konstigt här på kvällarna eller så, tvärtom så har det varit rätt tomt kring den aktuella restaurangen, säger en man.

Ingen av dem Folkbladet pratat med vill stå med sina namn i tidningen.

– Det är lite kluvet, samtidigt som det finns en viss oro så vill man inte göra för stor sak av det och skrämma bort kunder, eller att den egna verksamheten ska drabbas.

– Vi har säkrat en del spår, vad kan jag inte gå in på, men det rubriceras som mordbrand och vi vill gärna komma i kontakt med någon som sett något i morse. Kanske var det någon i lägenheterna mittemot på torget som såg eller hörde något, säger Calle Jerrhage vid polisen i Norrköping.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Hanell -

Ämnen du kan följa