Rattfull kvinna körde ner stolpe

Den grovt rattfulla 65-åriga kvinnan körde från Lindö när hon kom över på fel sida vid rodellen och körde ner en lyktstolpe.

15 maj 2019 22:05

Ett vittne såg hur kvinnan på påskafton den 20 april i år körde in i en lyktstolpe i refugen alldeles innan hon skulle köra in i rondellen Lindövägen/Söderleden. Därefter körde åt fel håll i rondellen.

– Bilen studsade in i rondellen, körde över gräsmattan och åkte därefter ut ur rondellen in på Söderleden, enligt ett vittne.

Flera personer som stannade vid olyckan upplevde kvinnan som kraftigt berusad. En tog därför bilnycklarna från henne och hade uppsikt över henne till dess att ambulans och räddningstjänst kom till platsen.

– Hon drack inget under tiden, det är jag säker på, säger vittnet.

Polisen gjorde också en husrannsakan i kvinnans bil för att leta efter flaskar/burkar men hittade inget och kunde därför utesluta eftersupning.

Det visade sig att kvinnan hade 0,94 mg/l, i utandningsluften vilket motsvarar 1,88 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri är 0,50 mg/l eller 1,0 promille.

Den 65-årig kvinna åtalas nu för grovt rattfylleri. Norrköpings kommun krärver skadestånd på 43 526 kronor av henne för att återställa den nerkörda stolpen vid rondellen.

Enligt kvinnan tog hon själv kontakt med beroendekliniken efter olyckan och fick där medicinsk hjälp i form av antabus. Hon kontaktade även Transportstyrelsen för att få ett alkolås i bilen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Perk