Prisas för tidning och matkultur

Margaretha Ericsson och Jerney Kovac uppmärksammas för insatser för att utveckla Norrköping.

15 maj 2019 17:00

På lördag är det utdelning av S:t Olofsmedaljen och utmärkelsen Honoris Causa. Medarbetare och förtroendevalda som under lång tid gjort insatser för kommunen, samt årets Honoris Causa-medaljörer uppmärksammas högtidligt under kvällen i Louis De Geer.

S:t Olofsmedaljen delas i år ut till 115 medarbetare som varit anställda i 25 år och till förtroendevalda som varit aktiva norrköpingspolitiker i 20 år.

Årets mottagare av Honoris Causa är Margaretha Ericsson och Jerney Kovac.

Tidigare KD-politikern Margaretha Ericsson har ett stort ideellt engagemang för barn och ungdomar. Hon är också redaktionschef och ansvarig utgivare för tidningen Kolmårdsnytt som i år firar 10 år med uppskattade lokala inslag om skolan, föreningslivet, vården och annat som händer i Kolmården.

Jerney Kovac är en restaurangägare och föredragshållare som har fått flera utmärkelser. Genom åren har han infört nya koncept och bidragit till ökad mångfald inom restaurangnäringen i Norrköping. På sjuttiotalet var han bland annat med och tog pizzan och det italienska köket till Norrköping.

– Vi ser fram emot att få hylla medarbetare, politiker och våra Honoris Causa-medaljörer under en gemensam tillställning. Margaretha Ericsson har genomfört ett omfattande arbete för barn- och unga och hållit ihop och utvecklat Kolmårdsnytt genom åren. Jerney Kovac har gjort en betydande insats gällande att utveckla matkulturen i Norrköping och delat med sig av sina gedigna kunskaper inom området, säger Olle Vikmång (S), kommunfullmäktiges ordförande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Susanna Beskow Norgren