Prisas för forskningsintresse

Den östgötska riksdagsledamoten Betty Malmberg (M) prisas av organisationen Forska Sverige.

28 november 2018 16:40

Betty Malmberg (M), riksdagsledamot från Ödeshög, har tilldelats 2018 års utmärkelse till förtjänt politiker, av organisationen Forska Sverige.

Motiveringen lyder: ”Betty Malmberg väjer inte för komplexa frågor, utan söker aktivt mer information och expertstöd för att säkerställa ett hållbart beslutsunderlag. Hon arbetar dessutom över sektorsgränserna, vilket är ytterst viktigt för att stärka villkoren för forskning i syfte att öka hälsa och välstånd.”

Malmberg har tidigare suttit som ledamot i utbildningsutskottet och har varit Moderaternas ansvariga för frågor som rör högre utbildning och forskning. Nyligen blev hon vald till ordförande i Sällskapet riksdagsledamöter och forskare, som har till syfte att underlätta möten mellan politiker och forskare.

– Frågor som rör forskning och innovation är otroligt viktiga för Sveriges välstånd och konkurrenskraft. Vi är redan en av världens främsta på området men vi kan göra mer. Det handlar framför allt om att vi politiker ska ge förutsättningar för långsiktiga villkor och att mer forskning kommer till nytta, säger Betty Malmberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Susanna Beskow Norgren